Používáme cookies k optimalizaci našich webových stránek a našich služeb. Další informace o cookies najdete zde.

Nastavení


Tři důvody, proč mít na webu aspoň jedno video

Tři důvody, proč mít na webu aspoň jedno video

Zamysleli jste se někdy nad tím, proč lidé koukají vlastně na televizi? Proč místo novin sledují zprávy v televizi a místo knihy si pustí film? Možná se vám to nezdá, ale každý den strávíme spoustu času tím, že v jednom kuse něco čteme. Když nakupujeme zboží, čteme zprávy, abychom zjistili, co je ve světě nového, když celý den v práci hledíme do papírů či počítače. V závěru dne padneme vyčerpaní k počítači, protože nutně potřebujeme najít nějakou informaci. Zabrouzdáme na stránky a zachytíme slovo, které souviselo s naším hledáním. Jenže k tomu slovu se váže text, který by vydal tak na dva A4 formáty. Se zoufalým pocitem odejdeme z webu.

Snad každý tohle zažil. Po takové zkušenosti nás o to více potěší, když objevíme web, kde je stručně a jasně problematika popsaná a na vysvětlenou ještě doplněna názorným videem. Jak málo stačí ke štěstí. A jak málo úsilí může podnikatel do svého webu investovat. Nejenže ušetří spoustu času tím, že nemusí psát tak dlouhé texty na svůj web, ale zároveň zaujme víc lidí, než několik odstavců na první pohled jednotvárného textu.

Máte na webu své video? Tři důvody, proč byste s tím měli začít

Pro obchodníky je jednou z těch nejpřitažlivějších vlastností videa jeho snadné šíření. Jak se svým videem pochlubíte na sociálních sítích, během pár dnů bude mít několik tisíc zhlédnutí. A to už vám za takovou „reklamu“ přeci stojí. Nejenže se takové video dobře šíří, ale také vyhledává, osloví víc lidí a zvyšuje konverzi. Ale teď pěkně popořadě.

Youtube má několik miliard diváků. Stojí za to oslovit alespoň část z nich.

Youtube je po masově využívaném Google považován za druhý největší a nejvyužívanější vyhledávač. Denně zde sleduje videa několik miliard lidí. A abych přidal i pár údajů ze statistik – víc než 30 % lidí po zhlédnutí videa přejde k objednávce, video dokáže zvýšit konverzi až o 80 %, velký podíl návštěv přibývá i z mobilních zařízení – průměrná doba sledování videí z mobilu je víc než 40 minut. Youtube je zkrátka velmi mocný kanál a určitě se vyplatí jeho popularity co nejvíc využít.

Vybudujte si s diváky užší vztah

Díky videu dokážete lidem mnohem lépe a v mnohem kratším čase předat svoje poselství. Navíc si o vás udělají daleko lepší obrázek, který text nebo obrázky dokážou jen těžko nahradit. Ztotožní se s vámi a vybudují si s vámi užší vztah. Takový audiovizuální prostředek je pro váš web rozhodně efektivnější než běžné příspěvky.

Zacilte na SEO pomocí videa

Videa hrají významnou roli i z hlediska vašeho SEO. Pokud jsou totiž umístěná na webových stránkách, zobrazují se vedle navrhovaných odkazů ve výsledcích vyhledávání. Zároveň se díky videím v těchto výsledcích zvyšuje i počet odkazů na daný web. Tím, že jde Youtube ruku v ruce s Googlem, zobrazuje Google ve výsledcích vyhledávání návrhy youtubových videí. Další důvod, proč nezahálet a získat si podporu internetových vyhledávačů. A to už je velký důvod k radosti.

Natočte své první video a podělte se o něj na sociálních sítích

Natočit své první video nemusí být pro každého úplně jednoduchá a samozřejmá věc. Jestli vás trápí, že nemáte zrovna nejlepší videokameru, nemáte střihačské schopnosti a všechny takové ty vymoženosti, které s kvalitním filmem/videem podle vás souvisí, rozhodně to vše hoďte za hlavu. Převážně každý telefon, který byl vyrobený v několika posledních letech, umožňuje natáčet velmi kvalitní videa. Pro začátek skvělý start.

Sáhnout můžete i po klasické webkameře. Nezdá se vám to dost na úrovni? Pak se podívejte na některé velmi známé youtubery. Většinou se svými fanoušky hovoří právě přes webkameru. Základem úspěchu je sdělit vše jasnou a třeba i vtipnou formou. Uvidíte, že časem budete natáčení videí zvládat stejně obstojně jako psaní článků na blog, jen s tím rozdílem, že vám video zajistí lepší výsledky.

Jste vrození exhibicionisti? Začněte vlogovat

Kdo se pro předvádění narodil, může svou řečnickou obratnost zužitkovat prostřednictvím vlogování neboli video bloggingu. Vlogování je stále populárnějším způsobem, jak efektivně komunikovat s klienty či fanoušky. Do několika minutového videa vtěsnáte tolik informací, kolik by se vešlo na celý web. A i když můžete být sebelepší pisatel, zaujmout návštěvníka prostým textem je někdy opravdu fuška. Videa baví, fascinují, učí. Mluvený projev v kombinaci s prezentací vlastní osoby vám umožní si s fanoušky vybudovat někdy až přátelskou vazbu. Pro úspěšný video blog je ale důležité dodržovat pár pravidel.

Před každým videem si pečlivě stanovte, o čem budete hovořit. Snadno se dá sklouznout k tomu, co jste třeba vůbec zmínit nechtěli a pak strávíte zbytečný čas vystřiháváním nežádoucích úseků. Rozhodně se neřiďte tím „čím delší video/víc informací, tím líp“. I když roste sledovanost videí každým dnem, neznamená to, že se všichni s chutí ukotví u 10 minutového videa. Video dlouhé 3-5 minut je ideální stav.

Důležité na jakékoli komunikaci je, i když je jednostranná, vyvolat zájem, emoce, zvědavost, vyburcovat publikum k nějaké aktivitě. Nemluvte jedním tónem od začátku do konce. Naopak, pokládejte otázky, pobavte diváky nějakými historkami, improvizujte. Buďte sví a hlavně si to užívejte.

50% ho
tovo

10 dní aplikace zdarma

Na jaký e-mail Vám můžeme poslat přístup do aplikace?

(pokud e-mail s přístupy nedorazí do 5 minut, zkontrolujte také hromadnou a spam složku)