Používáme cookies k optimalizaci našich webových stránek a našich služeb. Další informace o cookies najdete zde.

Nastavení


Reprodukční odhady nemovitostí promění studený kontakt v nového klienta

Reprodukční odhady nemovitostí promění studený kontakt v nového klienta

Reprodukční odhady nemovitostí jsou sofistikovaným a propracovaným nástrojem, který pomáhá finančním poradcům v péči o stávající klienty. Zároveň otevírá cestu k nově uzavřeným smlouvám a novým klientům. Ukážeme vám, proč byste měli začít pracovat s reprodukčním odhadem nemovitostí v aplikaci Chytrý web poradce. 

Kdo pracuje s reprodukčním odhadem nemovitostí

Reprodukční cena nemovitosti vyjadřuje částku, za kterou byste stejnou nemovitost koupili nebo pořídili dnes. Například pokud by nemovitost byla zničena živelní katastrofou, jaký obnos by byl potřeba k jejímu opětovnému vystavění? 

Reprodukční cena odpovídá na otázku, za jakou částku byste dům či byt pořídili dnes. Bez ohledu na to, jaká byla jeho skutečná pořizovací cena v době koupě nebo výstavby. 

S reprodukční cenou nemovitostí pracují nejčastěji hypoteční specialisté, finanční poradci a pojišťovací makléři.  

Proč kontrolovat reprodukční cenu nemovitosti

Na trhu nemovitostí došlo k dramatickému růstu cen. Tento růst se nedotýká jen přímých účastníků trhu, kteří aktuálně chtějí nemovitost koupit nebo prodat. Týká se všech. Drtivá většina nemovitostí a domácností je pojištěna. Pojištění majetku má chránit majitele před nenadálými událostmi. Najednou však neplní svou funkci. Do pojistných smluv se uváděla cena nemovitosti, která platila před mnoha lety. Právě ta je velkým rizikem a dává prostor k revizi pojistných smluv nebo k uzavření smluv nových. 

Podpojištěné nemovitosti jsou dvojím rizikem

Pojišťovny v případě živelní pohromy pečlivě prověřují vzniklou škodu. Zároveň kontrolují, zda pojistná částka odpovídá hodnotě nemovitosti. Například byt o velikosti 2+kk v Brně, dle dávné pojistné smlouvy, má hodnotu 2 mil korun. Majitele by postihnul požár, od pojišťovny by dostal náhradu za škody. Ale v jaké výši? Dle pojistné smlouvy by měla pojišťovna vyplatit náhradu 2 miliony korun. Tuto náhradu ale pokrátí jako sankci za podpojištěnou nemovitost. V uvedeném příkladu by podpojištění vycházelo na 50 %, pokud bychom uvažovali, že stejný byt se prodává za 4 mil.

Pojišťovna by tedy vyplatila pouze 1 mil korun. Stačil by 1 mil korun majiteli na to, aby si pořídil v Brně bydlení o stejné kvalitě? Tratí hned dvakrát, pojistné plnění neodpovídá hodnotě nemovitosti a navíc je kráceno. 

Uvedená skutečnost by měla být dostatečnou motivací pro majitele nemovitostí, aby pojistné smlouvy revidovali. A kdo jiný by se o ně v dané chvíli měl postarat než zodpovědný finanční poradce se znalostí trhu? 

Pojištění je nutné i pro rekreační objekty, nejrůznější chaty a chalupy. Majitelé nemovitostí na ně často zapomínají. Finančním poradcům se otevírají další příležitosti pro uzavření smluv. 

Využívejte reprodukční odhady nemovitostí

Aplikace Chytrý web poradce umožňuje výpočet reprodukčního odhadu ceny nemovitosti. Máte v rukou doklad o tom, jak se proměnil trh i jaká cena by aktuálně odpovídala dané nemovitosti. Jednoduše si vygenerujete odhad nemovitosti a v pdf formátu jej můžete předložit klientům. Získáváte relevantní podklad pro další jednání o nové pojistné smlouvě. Vaši klienti se dozví, že jsou v dobrých rukou, že sledujete vývoj na trhu a snažíte se ochránit jejich majetek. 

Reprodukční odhady získávají nové klienty

Stránku reprodukčních odhadů můžete přidat na váš web v aplikaci Chytrý web poradce a nechat ji veřejně přístupnou. Můžete si být jistí, že se najde mnoho těch, kteří zadají osobní údaje a nechají si zpracovat dokument o tom, zda mají nemovitost pojištěnou na odpovídající částku. Pro finančního poradce to představuje novou příležitost pro získání klientů, společně s osobním kontaktem získávají zároveň údaje o nemovitosti. Jen pár telefonátů dělí finančního poradce od uzavření nové pojistné smlouvy s podklady, které mu budou k dispozici z aplikace Chytrý web poradce.

Nástroj pro stanovení reprodukční ceny nemovitostí se postará o vaše stávající klienty a pomůže vám získat klienty nové. Chytrý web poradce pracuje za vás. 

Buďte Chytrým poradcem a získejte nové klienty

  • Správně stanovená reprodukční cena nemovitosti chrání majitele nemovitosti. 
  • Revize stávajících pojistných smluv přináší zajímavé provize. 
  • Nástroj pro stanovení reprodukční ceny získává nové klienty. 
  • Tištěný výstup je podkladem pro osobní jednání s klientem, ukazuje profesionalitu a odborné znalosti poradce. 

Začněte využívat reprodukční odhady i vy! Vyzkoušejte si Chytrý web poradce na 30 dnů zcela ZDARMA.

Vytvořit Chytrý web

50% ho
tovo

10 dní aplikace zdarma

Na jaký e-mail Vám můžeme poslat přístup do aplikace?

(pokud e-mail s přístupy nedorazí do 5 minut, zkontrolujte také hromadnou a spam složku)