Používáme cookies k optimalizaci našich webových stránek a našich služeb. Další informace o cookies najdete zde.

Nastavení


Nové šablony pro trendy web

Nové šablony pro trendy web

Nedávno jsem narazila na web Ivety Pechové. Líbil se mi. Jednoduchý design, nevtíravé barvy, stručný a informativní obsah. Napadlo mě v tu chvíli, jak málo z vás se ve skutečnosti rozhodlo  potenciál těchto šablon využít.

Před několika měsíci jsme pro vás s novou verzí E-konzultanta připravili i dvě nové šablony, schovávají se pod čísly 7 a 8. Obě šablony umí vykouzlit moderní web, jehož design je v současné době velmi populární - scrolling & one page layout, neboli „vše v jednom”. Jedná se vlastně o jedinou dlouhou stránku, která obsahuje  veškeré informace. Uživatel scrolluje stránku a postupně dostavá veškeré informace. Zároveň je však po celou dobu v horní části webu statické menu, které umožní rychlou navigaci.

pechova-mobile

Design je jednoduchý, odlehčený. Fotografie přes celou šířku obrazovky přirozeně ladí s barvou textu minimalistického menu. Při scrollování se návštěvníkovi odhaluje smyslupně poskládaný další obsah webu. Každá jeho sekce má šířku přes celou obrazovku a obsahuje infomace, které jsou podány stručně a výstižně. Rozhodně sem nepatří žádné dlouhé texty, čtenář chce získat rychle a jednoduše přehled o obsahu.

Velikou výhodou takového webu je to, že vypadá skvěle i na telefonech a tabletech. Stránka se přizpůsobí velikosti displaye, což je i další z důvodů, proč používat krátké texty a popisy - celá informace se tak vejde i na malý display telefonu.

A jak si takový web vytvořit? Z hlediska designu jsme většinu už udělali za vás, zbývá jen doplnit do šablony hlavní fotografii webu, tedy vlastně dvě… Vyplatí se nechat si fotografii udělat od profesionála, protože na ní závisí první dojem z celého wbu. A nekvalitní obrázek hned na titulní straně nebude působit vůbec dobře.

Tady je několik tipů a inspirací, jak může vypadat dobrý web.

ladislav-strasakdaniel-pecho

50% ho
tovo

10 dní aplikace zdarma

Na jaký e-mail Vám můžeme poslat přístup do aplikace?

(pokud e-mail s přístupy nedorazí do 5 minut, zkontrolujte také hromadnou a spam složku)